Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Alpská oblast Gorenska

Slovinsko je pro mnoho Čechů zcela neznámou zemí a i přes jeho dobrou dostupnost se zatím nestalo vyhledávanou destinací. Ze zkušeností však víme, že lidé, kteří se „odvážili“ tuto zemi navštívit, svého rozhodnutí nelitovali a Slovinsko se zařadilo do žebříčku jejich oblíbených zemí. Problém je tedy pouze v osvětě této malebné krajiny.

Slovinsko je země velehor, plná lesů a jezer, krajina impozantních jeskynních systémů, léčivých termálních pramenů a průzračného moře. Vyznačuje se skvělými kulinářskými tradicemi, v jejichž rámci můžete ochutnat vynikající vína nebo tradiční ovocné pálenky v kombinaci s výbornými pokrmy pocházejícími z moře, řek, lesů či zelených luk. Je to země, kde se na relativně malém území nachází vše, co člověk potřebuje pro strávení aktivní dovolené přinášející pocit tělesné i duševní relaxace.

Severní část území zasahuje do jižní části Alp, východní oblast Prekmurje do Panonské nížiny a jihozápadní pobřežní části zahrnuje i část Istrie s přístupem k Jaderskému moři. Ke skvělé poloze Slovinska, jeho rozmanité tváři, velkému množství forem trávení aktivní dovolené, špičkové kuchyni a vínům je nutno přičíst i jeho obyvatele, kteří jsou přátelští, srdeční, veselí a pozorní. Identita Slovinců je spojena s jejich jazykem. Slovinštinu používají pouze dva miliony lidí a dochovala se také díky čilému kulturnímu životu tohoto etnika. Nám Čechům bude jistě sympatický vřelý vztah Slovinců k našemu národu, který se datuje již od společného soužití v bývalém mocnářství. Slovinské obrozenecké hnutí čerpalo spoustu podnětů právě v příkladu jeho českých kolegů. Slovinci si stále nadevše cení upřímného mezilidského kontaktu. O svou pohostinnost a tento nesmírně bohatý kout světa se rádi podělí se všemi příchozími.

Slovinské velehory, ať jsou to Julské Alpy, Kamiské Alpy nebo masiv Karavanka se nacházejí na severozápadě Slovinska při hranicích s Itálií a Rakouskem v kraji zvaném Gorenska. Jsou to nádherné a majestátní velehory rozkládající se na relativně malém území dostupném automobilem během hodiny z mezinárodního letiště v Ljublani. Většinu Julských Alp pokrývá národní park Triglav. Na okraji parku se nachází horské lázeňské městečko Bled.  Tento alpský resort je díky široké nabídce rekreace u malebného Bledského jezera napájeného termálními prameny a díky množství hotelů i penzionů považován za skutečný turistický ráj. Přímo nad zdejším jezerem se tyčí majestátní hrad, uprostřed jezera najdeme romantický kostel se známým zvonem přání a je zde i jedno z nejkrásnějších alpských golfových hřišť, za nímž se zdvihají alpské velikány.

Nepříliš vzdálené jezero Bohinj je výchozím místem mnoha horských túr. Bohinj a Bohinjska Bistrica jsou rájem milovníků vodních aktivit. V blízkém okolí se nacházejí sjezdovky a stopy pro běžkaře a také možnosti pro turistiku na horských kolech, paragliding, sportovní horolezectví atd. Kranjska Gora láká v létě návštěvníky rekreačními sporty a venkovními sportovními aktivitami a v zimě skvělými svahy pro zimní sporty a jiné radovánky. V nedaleké Planici, obklopené vrcholy vysokými až dva tisíce metrů, se každoročně odehrává klání nejlepších světových skokanů na lyžích.

Města v údolí smaragdové řeky Soči přitahují pozornost těch, kdo touží po klidu, i milovníků adrenalinu. Zde najdou příležitost věnovat se nejrůznějším vodním sportům. Údolí si můžete prohlédnout také při paraglidingu, závěsném létání nebo cyklistice.

- PR článek -

Kontakty:


 
Sava Trade
U Elektry 650/50
190 00 Praha 9
224 941 966

http://www.specialistanaslovinsko.cz
info@savatrade.cz

Článek byl zobrazen 7 558 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko